Saturday, September 20, 2008

Ilir Shaqiri - Këtu shkelqen plisiU nisa fushës, malit ta vras vdekjen
Barot dhe hekur më ran në krahrorë
Këmbë e dorë e patën s'fundi herë pikpjekjen
Atje,atje mbi majat me dëborë,
Dhe z'brita të hec lirshëm atdheut flori
Me një këmab të haprojë udhës i të gjatë
Andej kah u nisën stërgjyshërit e mij
Dhe rëndë e rëndë përditë e përnatë.

Ktheje kokën vëlla në strehen time qiell
Në trupin tim me copa këtu nis liria
N'mos qoftë atëdheu i ngrohët si diell
S'kan pse i duhen gjymtyrët e mija!

Njëra dorë më ngeli pendën ta shtrëngojë
E tju thur lavdi dëshmorve trima që ranë.
N'tela t'kitarës kënga te jehojë
Për engjujt Arbërorë,shpirtin vigan.
Falma një buzqeshje se ta vrava vdekjen
Ma përkund Lirinë shekujve në përjetsi
Kur prisnim rrufet përmbi supet tona
N'mos isha unë do të ishe ti.

Ktheje kokën vëlla në strehen time qiell
Në trupin tim me copa këtu nis liria
N'mos qoftë atëdheu i ngrohët si diell
S'kan pse i duhen gjymtyrët e mija!

No comments: